LISETTE LEENDERS

theateractiviteiten

regisseuse

Ervaring in de kindertijd

Theater heeft me van kleins af aan gefascineerd. Mijn eerste podiumervaring was in een kindertoneelstuk. Dat heeft veel indruk op me gemaakt… 
En wat indruk maakt, blijft altijd hangen…

Als tiener deed ik veel met dans en later ging ik toneelspelen. Vervolgens ging ik me ook meer bezig houden met producties zelf. Ook gestart met toneelschrijven en de behoefte ontstond om me verder te ontwikkelen…

opleidingen

Na het voortgezet onderwijs heb ik de opleiding verpleegkundige in de gehandicaptenzorg afgerond en een aantal jaren gewerkt. Vervolgens heb ik de opleiding leerkracht basisonderwijs afgerond. Beiden hebben me veel levenservaring en mensenkennis gebracht.

Daarna ben ik mezelf verder gaan bekwamen in de podiumkunst.
Bij kunstbalie in Tilburg heb ik toneelregie gevolgd.
Hierna nam ik deel aan intensieve regieweekenden in Amsterdam.
Beiden zorgden voor een goede ondergrond.
In de jaren erna volgden meerdere lessen en masterclasses die me verder verrijkten. 

Met name op het gebied van regieconcepten, speelstijlen en speltechnieken.

regisseren is een prachtig vak

Regisseren vind ik een prachtig vak en ik wil daarin blijven leren. Want leren wil voor mij zeggen dat ik nooit stil sta! 

Naast regisseren, toneelschrijven en educatieve projecten ontwikkelen / spelen m.b.t. kindertheater Mi-Miek, gaf ik 1 dag les op een basisschool tot  2020. Hierna ben ik voor 100 procent als zzp-er doorgegaan. Deze keuze had ik gemaakt omdat ik mijn theaterwerk niet meer kon combineren met mijn vaste baan. Vanaf maart 2020 is het stil geworden in de theaters.